Monday, December 27, 2010

adam in the pool

video

lagi gambar2 tiara beach....layann





2 days 1 night at tiara beacg PD

During school holiday, saya membawa family, niece and nephew pergi bercuti kat tiara beach.Menarik jugak tempatnya,kalau nk ke sana eloklah membawa bekalan sendiri sbb kat situ harga makanan dan minuman mahal...atau makan kat luar....Anak2lah yang paling seronok almaklumlah dapat bermain air...





Sunday, November 14, 2010

hadiah untuk cikgu

Sebagai penghargaan kepada ustazah,saya telah mebuatkan satu beg simple bersulam reben dan satu pencil box (pencil box dan guru kan...tak boleh dipisahkan).Anak saya cukup gembira bila saya krafkan hadiah untuk ustazahnya...sebab ustazahnya telah memberinya macam2 hadiah sebagai perangsang kepadanya.Semoga ustazah sudi menerima saguhati dari muridnya ini.






My 2nd daughter with Ustazah Siti Zarina (sek agama) semasa hari anugerah pelajar cemerlang.Merupakan seorg ustazah yang digambarkan sebagai seorang guru yang sangat2 peka kepada murid2nya dan sangat penyayang.Murid2 amat menyenanginya tapi sayang next year ustazah ini akan berpindah ke sekolah lain.Semoga ustazah beroleh kesejahteraan selalu.

Tuesday, October 12, 2010

KELAS SULAMAN REBEN, SULAMAN MANIK DAN FELT

Assalammualaikum...pembaca2 blog dan rakan2 blog dan semua .Sempena cuti sekolah ini saya akan mengadakan kelas sulaman asas reben,kelas sulaman manik dan labuci dan kelas jahitan felt.Terbuka kepada sesiapa sahaja,anak2 yang cuti sekolah pun boleh.Kelas akan diadakan di cheras berhampiran pasar besar cheras.Sebarang pertanyaan sila hubungi saya di talian 019 6000264 atau email ke lynza2@yahoo.com cepat tempat terhad.

Tuesday, September 21, 2010

wajah2 berhari raya 2010


my boy...adam haikal...





orang kuat berpersatuan...puan zaini



emak yang berusia 80 tahun...semakin uzur dia...




sulaman manik raya 2010

untuk sulaman manik saya cuba beberapa corak terkini yang pada beberapa baju costomer yang mengikut idea saya sendiri...so menyulam manik mengikut gerak tari sendiri...maka menarilah dengan melodi yang tersendiri...














majlis tadarus dan selamat hariraya
















assalammualaikum kawan2, lama rasanya tak bersiaran diarena blog ini...tak terlewat rasanya untuk saya mengucapakan selamat hariraya kepada pembaca2 dan rakan2 blogger...saya juga memohon maaf sekiranya ada salah dan silap.--ok 0-0.
sebenarnya dalam bulan ramadan tu agak sibuk dgn adegan jahit menjahit dan menyulam manik..cari duit raya...seronok jugak.dalam bulan puasa pun ada majlis bertadarus yang diadakan pada waktu rehat...alhamdulillah sempat khatam...ini ada foto2 di majlis tersebut....layannnn

Monday, August 2, 2010

ibu...engkaulah ratu hati ku.

sulaman manik seterusnya

Dalam senyap2 inilah salah satu aktivitinya..apalagi bermain2 dgn maniklah...dan inilah hasilnya yang tak seberapa ni...



sepetang di tasik titiwangsa badminton court


aktiviti kat office utk kid club

Snake and ledder



mewarna-warni



I'm a WINNER



pemenang pertandingan mewarna 6thn - 7 thn (raihanah batrisyia)


peminjam bertuah "farhanah munirah'





RAIHANAH BATRISYIA (I'M THE CUTES)


FARHANAH MUNIRAH

I'M THE CUTES






Majlis perlancaran "kelab Bernama Kids 1 Malaysia Club" pada 31 julai di wisma bernama.


sepi sejenak...

Rasanya dah lama tak update blog...bukan apa busy sikit menjahit tempahan baju kurung dari kawan2 almaklumlah ....tempias puasa dah terasa aura nk rayapun dah sampai.Bila dah sibuk potong kain pegang mesin so kerja kraf yang lain terpaksa dirilexkan dulu.Don't worry...bila dah reda nanti pasti akan di sambung semula..ye kengkawan